Dorohoi News Logo

[VIDEO][FOTO] Cosbuc in limba araba la Casa Municipala de Cultura Dorohoi

serata literara (16)

Marti 18 ianuarie, Casa Municipala de Cultura Dorohoi a organizat serata literara ,,Eminescu si plopi fara sot“.
   Actiunea a debuta in jurul ore 17.00 cu un recital de poezie din opera poetului Adrian Paunescu, versuri dedicate marelui poet national, recital sustinut de elevii Scolii generale din Lisna, coordonati de directorul Gruia Cojocaru. Corneliu Derscanu, a adus in fata auditorului  necesitatea si importanta promovari limbii romane in scoli, mai ales in aceasta perioada in care globalizarea si mediul informativ diminueaza valoarea limbii si a vocabularului.
   Ineditul actiuni a fost lansarea cartilor ,,Postume” si ,,Poezii de George Cosbuc” autori Bara Hati Abdul Baki si Salah Mahdi, carti scrise in limba romana si araba. Autorul Bara Hati Abdul Baki impreuna cu Corneliu Derscanu au recitat in romana si araba poezia ,,pe Bistrita” - momentul constituind o premiera  pentru Casa Municipala de Cultura.
   Serata literara a continuat cu desfasurarea sedintei cenaclului literar ,,Editor” cenaclu apartinand Casei Muncipale de Cultura, cenaclu condus de Prof. Ciprian Voloc si Nicu Anton.
   Membrii cenaclului au audiat si purtat discutii despre poeziile ,,Mesaj de la Eminescu” de Nicu Anton;  Obiectul – de Hanachiuc Andrei si  Insomni de toamna - de Ionut Luca.
Viitorea sedinta a cenaclului va avea loc marti, 25 ianuarie orele 19.00 la Casa Municipala de Cultura. (DorohoiNews.ro)





Autor: DorohoiNews.ro

 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web